Prírodný Výber

Drahoslav Vajda - 28. 5. 2019

Vo vydavateľstve SOLAS práve vyšla uvedená publikácia. Publikácia Odmietnutie evolúcie sa svojím obsahom vyjadruje k najzávažnejšej otázke ľudskej existencie: Kto sme, odkiaľ sme sa tu vzali a ako začalo všetko viditeľné a neviditeľné existovať. Jednoznačne zaujíma stanovisko sedemdňového biblického stvorenia a z tohto pohľadu interpretuje aj vedecké poznatky.

Čítať ďalej Jonathan Sarfati ODMIETNUTIE EVOLÚCIE

Cecilia Bukatova - 2. 12. 2016

Čím viac vieme o DNA, tým to má moderný darvinizmus ťažšie Don Batten: Evolutionary dilemma The more we know about DNA, the tougher things get for modern Darwinism Pri príležitosti 60. výročia objavu štruktúry DNA Dr. Philip Ball napísal článok, ktorý uverejnil časopis Nature.

Čítať ďalej Dilema evolúcie

Drahoslav Vajda - 4. 2. 2016

Dnes, keď ľudia počujú slovo evolúcia, väčšina z nich si ho spojí s menom Charlesa Darwina. Mnohými je považovaný za veľkého vedca, ktorý jedinečným spôsobom zmenil svet vedy. Charles Darwin je spájaný s evolúciou, ale skutočne je to jeho originálna myšlienka? Túto otázku si kladú a riešia moderátori Creation Magazine LIVE! v 28 minútovom videu [...]

Čítať ďalej Bol Darwin plagiátor?

administrator - 14. 12. 2015

5. mimoriadne číslo časopisu Solas vyšlo tlačou 7. decembra 2015. V tomto čísle je publikovaný prepis prednášky Čo ak by  Darwin vedel to, čo vieme my dnes? z 3. konferencie Stvorenie a súčasná veda, Žilina 2012 od Bc.S. Philipa Bellu. Obsah 5. mimoriadneho čísla:

Čítať ďalej 5. mimoriadne číslo Solas

Drahoslav Vajda - 14. 12. 2015

Príručka pre študentov, rodičov a učiteľov, ktorí čelia najnovším argumentom za evolúciu Autor anglického originálu: Jonathan Sarfati, Ph.D., F.M. Do slovenčiny preložil: Jarier Wannous Z predslovu: Keď vyšlo prvé vydanie knihy Vyvrátenie evolúcie, tak bol predslov napísaný známym kreacionistickým hovorcom, ktorý povedal: „Podľa mňa, táto nová publikácia je jedna z najaktuálnejších kritík modernej teórie evolúcie. [...]

Čítať ďalej Vyvrátenie evolúcie (Refuting Evolution)