Fosílie

Drahoslav Vajda - 28. 5. 2019

Vo vydavateľstve SOLAS práve vyšla uvedená publikácia. Publikácia Odmietnutie evolúcie sa svojím obsahom vyjadruje k najzávažnejšej otázke ľudskej existencie: Kto sme, odkiaľ sme sa tu vzali a ako začalo všetko viditeľné a neviditeľné existovať. Jednoznačne zaujíma stanovisko sedemdňového biblického stvorenia a z tohto pohľadu interpretuje aj vedecké poznatky.

Čítať ďalej Jonathan Sarfati ODMIETNUTIE EVOLÚCIE

Peter Vajda - 28. 5. 2019

Prevláda ustálený názor, že vznik fosílií v geologických vrstvách si vyžaduje veľmi dlhé geologické veky. Moderné vedecké poznanie však prináša iný uhol pohľadu. Vznik fosílií (fosilizácia) si vyžaduje správne podmienky. Kľúčovým medzi týmito podmienkami nie je dlhý čas, ale teplota, tlak a veľké množstvo sedimentu.

Čítať ďalej Rýchly vznik fosílií

Cecilia Bukatova - 3. 10. 2016

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, odkiaľ pochádza termín “Doba kamenná”? Tento termín je všade – ide o predpokladaný “fakt”, že prehistorickí ľudia pred viac ako dvoma miliónmi rokov používali kamenné nástroje skôr, než sa naučili ako nájsť a používať kov. Archeologické dôkazy však nie sú také jednoznačné, ako by sa mohlo zdať.

Čítať ďalej Doba kamenná – výplod predstavivosti?

administrator - 14. 12. 2015

5. mimoriadne číslo časopisu Solas vyšlo tlačou 7. decembra 2015. V tomto čísle je publikovaný prepis prednášky Čo ak by  Darwin vedel to, čo vieme my dnes? z 3. konferencie Stvorenie a súčasná veda, Žilina 2012 od Bc.S. Philipa Bellu. Obsah 5. mimoriadneho čísla:

Čítať ďalej 5. mimoriadne číslo Solas

Drahoslav Vajda - 14. 12. 2015

Príručka pre študentov, rodičov a učiteľov, ktorí čelia najnovším argumentom za evolúciu Autor anglického originálu: Jonathan Sarfati, Ph.D., F.M. Do slovenčiny preložil: Jarier Wannous Z predslovu: Keď vyšlo prvé vydanie knihy Vyvrátenie evolúcie, tak bol predslov napísaný známym kreacionistickým hovorcom, ktorý povedal: „Podľa mňa, táto nová publikácia je jedna z najaktuálnejších kritík modernej teórie evolúcie. [...]

Čítať ďalej Vyvrátenie evolúcie (Refuting Evolution)

administrator - 17. 6. 2011

Multimediálna prednáška. Prednášajúci: RNDr. Peter Vajda, Ph.D. Organizátor: Kresťanské zbory Trenčín. Dátum: 26. 6. 2011 o 16:00 hod. Miesto: Kultúrne stredisko Juh, Trenčín. Mapa lokality sa nachádza na tejto stránke v položke Kalendár.

Čítať ďalej O čom svedčia vrstvy geologického stĺpca a fosílie?