Geológia

Drahoslav Vajda - 28. 5. 2019

Vo vydavateľstve SOLAS práve vyšla uvedená publikácia. Publikácia Odmietnutie evolúcie sa svojím obsahom vyjadruje k najzávažnejšej otázke ľudskej existencie: Kto sme, odkiaľ sme sa tu vzali a ako začalo všetko viditeľné a neviditeľné existovať. Jednoznačne zaujíma stanovisko sedemdňového biblického stvorenia a z tohto pohľadu interpretuje aj vedecké poznatky.

Čítať ďalej Jonathan Sarfati ODMIETNUTIE EVOLÚCIE

Peter Vajda - 28. 5. 2019

Prevláda ustálený názor, že vznik fosílií v geologických vrstvách si vyžaduje veľmi dlhé geologické veky. Moderné vedecké poznanie však prináša iný uhol pohľadu. Vznik fosílií (fosilizácia) si vyžaduje správne podmienky. Kľúčovým medzi týmito podmienkami nie je dlhý čas, ale teplota, tlak a veľké množstvo sedimentu.

Čítať ďalej Rýchly vznik fosílií

Cecilia Bukatova - 29. 11. 2016

Dlhým úsekom austrálskeho pobrežia dominujú veľkolepé útesy. Píše vo svojom článku A dangerous view David Catchpoole a pokračuje: “Keď som bol mladý chlapec, môj vôbec najobľúbenejší výlet na Victoria Great Ocean Road bol na slávny London Bridge – dvojito klenutý prírodný „most“ okázalo vbiehajúci do mora, pre jeho podobnosť pomenovaný podľa jeho slávneho menovca. Ale [...]

Čítať ďalej Nebezpečný výhľad