DNA

Peter Frano - 6. 1. 2017

Prečo je myšlienka „na počiatku nebola žiadna myseľ“ nezmyselná Pre materialistov je prítomnosť systémov kódovaných informácií v živých organizmoch nerozlúštiteľnou záhadou. Biblickí kreacionisti to samozrejme vidia ako ďalší príklad toho, ako veda podporuje vieru v Stvoriteľa, Boha Biblie. Evolučné scenáre, ako mohli symbolické jazyky vzniknúť prírodným procesom, sa musia pokúsiť vysvetliť ich pôvod bez existencie [...]

Čítať ďalej Myseľ nad hmotou

Cecilia Bukatova - 2. 12. 2016

Čím viac vieme o DNA, tým to má moderný darvinizmus ťažšie Don Batten: Evolutionary dilemma The more we know about DNA, the tougher things get for modern Darwinism Pri príležitosti 60. výročia objavu štruktúry DNA Dr. Philip Ball napísal článok, ktorý uverejnil časopis Nature.

Čítať ďalej Dilema evolúcie

administrator - 14. 12. 2015

5. mimoriadne číslo časopisu Solas vyšlo tlačou 7. decembra 2015. V tomto čísle je publikovaný prepis prednášky Čo ak by  Darwin vedel to, čo vieme my dnes? z 3. konferencie Stvorenie a súčasná veda, Žilina 2012 od Bc.S. Philipa Bellu. Obsah 5. mimoriadneho čísla:

Čítať ďalej 5. mimoriadne číslo Solas

Drahoslav Vajda - 14. 12. 2015

Príručka pre študentov, rodičov a učiteľov, ktorí čelia najnovším argumentom za evolúciu Autor anglického originálu: Jonathan Sarfati, Ph.D., F.M. Do slovenčiny preložil: Jarier Wannous Z predslovu: Keď vyšlo prvé vydanie knihy Vyvrátenie evolúcie, tak bol predslov napísaný známym kreacionistickým hovorcom, ktorý povedal: „Podľa mňa, táto nová publikácia je jedna z najaktuálnejších kritík modernej teórie evolúcie. [...]

Čítať ďalej Vyvrátenie evolúcie (Refuting Evolution)

Drahoslav Vajda - 10. 2. 2011

V dňoch 22. a 23. 10. 2005 sa v Prahe uskutočnila európska konferencia pod názvom “Darwin a dizajn”. Zúčastnilo sa jej približne 950 účastníkov z 18 krajín. Bola to udalosť na európske pomery neobvyklá a vzhľadom na postkomunistický blok jedinečná.

Čítať ďalej Veda o vzniku (života)